Ю

€u8∞ї}ш<м/h2>

 урорти “урци€
јлани€, јнтали€ Ѕодрум »станбул  ушадасъ  емер, јнтали€ ћармарис —иде, јнтали€ Ѕелек, јнтали€ Ћара, јнтали€ ‘етие ƒидим јйвалък „ешме  ападоки€

–анни записвани€ ≈кскурзи€ до ≈гейска “урци€ и Ћики€ 2020 —амолетна програма със 7 нощувки от —офи€ - ѕочивка в ‘етие, “урци€


–анни записвани€
≈кскурзи€ до ≈гейска “урци€ и Ћики€ 2020
—амолетна програма със 7 нощувки от —офи€

8 дни/ 7 нощи
—амолет

ѕочивка Ранни 
записвания
<br>Екскурзия 
до Егейска 
Турция и Ликия 
2020 <br> 
Самолетна 
програма със 7 
нощувки от 
София - <font 
color=green>ЦЕ
НИ С ВКЛЮЧЕНИ 
ОТСТЪПКИ ЗА 
РАННИ 
ЗАПИСВАНИЯ ДО 
30.04.2020</fo
nt>

÷≈ Ќ» — ¬ Ћё„≈Ќ» ќ“—“Џѕ » «ј –јЌЌ» «јѕ»—¬јЌ»я ƒќ 30.04.2020
цена: от 349.00 И

»«Ѕ≈–≈“≈ ’ќ“≈Ћ» «ј –≈«≈–¬ј÷»я ѕќ ѕ–ќ√–јћј“ј:

ѕочивка в HOTELS 3 *
‘етие / “урци€
цена от:
349 И»Ќ‘ќ–ћј÷»я «ј “”–»—“»„≈— »я ѕј ≈“

  ѕърви ден
  ѕолет от летище —офи€ (терминал 1). ѕристигане в ћилас (Ѕодрум) и среща с местни€ екскурзовод. ќтпътуване за ƒал€н. Ќастан€ване в хотел 3*. —вободно време. ¬ечер€. Ќощувка.
  ћилас - ƒал€н 160 км., около 2 часа 

  ¬тори ден
  «акуска. ƒал€н (в превод: риболовен бент) придобива попул€рност през 1986г., когато предприемачи искат да постро€т луксозен хотел на близки€ плаж, който е м€сто за размножаване на застрашени€ от изчезване вид морски костенурки карета (caretta caretta). —лед международно обсъждане, проектът е спр€н и сега плажът е защитена територи€. ѕътуването продължава с €хта по живописната делта на река ƒал€н, разглеждане на Ћикийските скални гробища, изр€зани в скалите и отвесно разположени над водата, посещение на плажа на костенурките карета, който през 1995 г. печели приз за най-добър плаж в света. —вободно време за плажа »зтузу (—редиземно Mоре). ”никалното му разположение създава една нетипична гледка - само п€съкът отдел€ делтата на река ƒал€н от морето. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка. 

  “рети ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и отпътуване за  екова, родината на —в.Ќиколай „удотворец. ќсвен с археологическите си находки, островът е известен и с красивата си природа. “ук е намерил вдъхновение ∆ак-»в  усто и е снимал по тези места „сво€та“ ќдисе€. —лед пристигане в морското село ёчагаз, пътуването продължава с €хта към един от 12-те острова на древната Ћики€.  екова е малък необитаем остров, около който могат да се вид€т потъналите във водата руини на древен град, станал жертва на земетресение през II в., както и безброй подводни красоти. ѕреди времето за плуване в райското заливче на —редиземно море, се посещава и най-малкото рибарско селище —имена. ƒен€т, изпълнен с истори€ и красота, завършва с посещение на църквата на —вети Ќиколай „удотворец, построена през IV в., след новата ера. ÷ърквата се см€та за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. ¬ не€ ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. ќтпътуване за ‘етие. Ќастан€ване в хотел 3*. ¬ечер€. Ќощувка.
  ƒал€н – ‘етие 70 км., около 1 час

  „етвърти  ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и отпътуване за ѕамуккале. ѕопътно посещение на фабрика за килими в град “авас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. ѕътуване към ѕамуккале и    туристическа програма.  азват, че ако не сте посетили ѕамуккале, не сте видели нищо в “урци€.  аквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. ќслепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинаци€ със свещени€ град ’иераполис, това определено си заслужава. Ќастан€ване в хотел 3* в ѕамуккале. ¬ечер€. Ќощувка.
  ‘етие – ѕамуккале 230 км., около 2,5 часа

  ѕети ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и отпътуване за  ушадасъ и преминаване през град —елчук, където се намира антични€т град ≈фес. “ой е един от най-добре запазените и интересни древни градове не само в “урци€, а въобще в —вета. Ќедалеч в —лавеевата планина е къщата на —вета Ѕогородица. “ук идват на поклонение и христи€ни, и мюсюлмани. ƒо самата къща е изворът на Ѕогородица и стената на желани€та. ќт изворната вода туристите наливат свещена вода и € нос€т вкъщи, а на стената остав€т бележки с написани в т€х желани€. ¬ кра€ на това пътуване по стъпките на истори€та се посещава и четвъртото от седемте чудеса на света-’рама на јртемида. ѕосещава се магазин за зехтин и локум. ѕристигане в  ушадасъ или известен още като „ѕтичи€ остров“. ќт малко рибарско градче, той се превръща в един от основните егейски курорти и любимо м€сто за забавлени€ и почивка.  Ќастан€ване в хотел 3*. ¬ечер€. Ќощувка.
  ѕамуккале –  ушадасъ 220 км, около 2,5 часа

  Ўести ден
  «акуска. —вободен ден в  ушадасъ. Ќастан€ване в хотел 3*. ѕотопете се в бисерното ≈гейско ћоре и изживейте незабравими мигове. ¬ечер€. Ќощувка.

  —едми ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и отпътуване за ƒидим. ѕосещение на ’рама на јполон и обзорна обиколка на град ƒидим, местни€ пазар и магазин за кожени издели€. Ќастан€ване в хотел 3*. —вободно време. ¬ечер€. Ќощувка.
   ушадасъ – ƒидим 100 км., около 1 час

  ќсми ден
  «акуска. “рансфер до летището и полет за —офи€.
  ƒидим – ћилас 90 км., около 1,2 часа

   


ѕќЋ≈“Ќј »Ќ‘ќ–ћј÷»я:

  «аминаване VBB5003 09:30 —офи€ – 11:00 ћилас (Ѕодрум)
  ¬ръщане       VBB5004 12:00 ћилас (Ѕодрум) - 13:30 —офи€
  јвиокомпани€: ALK Airlines
  јдрес на авиокомпани€та: гр. —офи€, 1574, бул."Ўипченски проход" є63
  “ип самолет: MD-82


ѕакетните цени включват:

  • „артърен полет —офи€ – ћилас (Ѕодрум) – —офи€.
  • Ћетищни такси.
  • Ѕагаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
  • Tрансфери: летище - хотел – летище.
  • “ранспорт с лицензиран автобус по съответни€ маршрут.
  • 2 нощувки със закуска и вечер€ в хотел Caria Nish Hotel 3*–  www.hotelcaria.com или подобен в района на ƒал€н.
  • 1 нощувка със закуска и вечер€ в хотел Harman Otel 3* - www.harmanhotel.com или подобен в района на ‘етие.
  • 1 нощувка със закуска и вечер€ в хотел Halici Otel 3* - www.halicihotel.com или подобен в района на ѕамуккале.
  • 2 нощувки със закуска и вечер€ в хотел Comfort Ada Class Hotel 3* - www.comfortadaclasshotel.com или подобен в района на  ушадасъ.
  • 1 нощувка със закуска и вечер€ в хотел Temple Hotel 3*- www.templehotelsdidim.com или подобен в ƒидим.
  • ћедицинска застраховка на «јƒ "јлианц Ѕългари€", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
  • ≈кскурзоводско обслужване в ƒал€н,  екова, ѕамукале и ≈фес от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
  • “уристическа програма в ƒал€н,  екова, ѕамукале и ≈фес с екскурзовод на български език.
  • »зпращане от представител на TA на летище —офи€.
  • ¬сички пътни и магистрални такси.


ѕакетните цени не включват:

  • “акса гориво - начисл€ва се при пром€на на цените на горивата (виж забележката най- долу).
  • ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
  • ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
  • «астраховка "ќтм€на на пътуване". —ключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. —тойността на застраховка "ќтм€на на пътуване" зависи от цената на закупени€ пакет, възрастта на туриста и срока за анулаци€.

  ƒопълнителни екскурзии и посещени€ на туристически и др. обекти.
  • –азходка с корабче по река ƒал€н и посещение на плаж »зтузу с кална бан€ и включен об€д – 25 евро.
  • –азходка с корабче до остров  екова с включено посещение на църквата —в. Ќиколай „удотворец и об€д – 25 евро.
  • ќбзорна обиколка на ƒидим и посещение на храма на јполон – 15 евро.
  • –азходи от личен характер и бакшиши.
  • ÷ени на входните такси на музеите (заплащат се задължително в турски лири):
  • ’иераполис в ѕамуккале - 50 турски лири
  • »сторически€ град в ≈фес - 60 турски лири
  •  ъщата на ƒева ћари€ - 35 турски лири
  ѕоследователността на екскурзиите об€вени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
  ƒопълнителните екскурзии се за€в€ват и заплащат на м€сто на представител€ на фирмата партньор.
  ѕосочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно ¬ашето свободно време и интереси. јгенци€та не носи отговорност при пром€на на дадена входна такса. ¬сички входни такси се заплащат на м€сто.


”слови€ за записване и плащане при стандартни цени:

  • 30 % депозит от общата цена на туристически€ пакет - при записване.
  • ƒоплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • ѕлащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официални€ фиксинг на ЅЌЅ в ден€ на плащането.


2. ”слови€ за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

  –анните записвани€, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резерваци€ и плащане, направени в рамките на об€вените за всеки хотел дати, срокове и услови€.


3. ћинимален брой участници за провеждането за осъществ€ване на пътуването: 20 човека.


ћинимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещени€ на туристическите обекти: 14 човека.

  ѕоследователността на екскурзиите об€вени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
  ƒопълнителните екскурзии се за€в€ват и заплащат на м€сто на представител€ на фирмата партньор.


—рок за уведом€ване при недостатъчен брой записани туристи:

  а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност, по-гол€ма от 6 дни;
  б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност от два до 6 дни;
  в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност, по-малка от два дни.


Ќеобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт¬изов режим: н€ма изисквани€ за визи.“акса гориво:

  ѕоради посто€нно промен€щите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начисл€т т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. ¬ такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, об€снена по-долу, като т€ е дължима за всички резервации за полета, за които се начисл€ва, без значение кога са направени същите. јко има такова изменение, информаци€ за стойността му се об€в€ва 20 дни преди датата на съответни€ полет и информаци€та се предава на клиентите.  «аплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенци€та, в ко€то е направена резерваци€та /за записвани€ по-малко от 20 дни преди съответни€ полет важи същата об€вената горивна такса, ако има такава/. ÷ените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – —офи€ – 600 долара на тон, ћилас – 600 долара на тон. ‘ормулата за изчисл€ване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = Ќ≈“Ќј √ќ–»¬Ќј “ј —ј, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средни€ разход на гориво в тонове по летателна отсечка —офи€ – ћилас, а X1, Y1 и Z1 представл€ват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка ћилас - —офи€.


ћ€сто, дата и часове на отпътуване:

  ƒатите на отпътуване са об€вени в ценовите таблици за всеки хотел. ѕо време на пътуването с автобус се прав€т почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа. “уроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата вол€.


ѕрава на потребителите:

  ѕотребител€т има право да прехвърли сключени€ от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговар€ на всички изисквани€, приложими към сключени€ договор, само след като е отправил писмено предизвестие до “уроператора на адреса за кореспонденци€ със същи€ с писмо с обратна разписка, получено от “уроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристически€ пакет. Ћицето, което прехвърл€, и лицето, на което се прехвърл€ договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърл€нето. “уроператорът информира лицето, което прехвърл€ туристически€ пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърл€нето.
  ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  ѕотребител€т има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
  ѕри резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указани€ срок от 7 (седем) дни от датата на записване, ѕотребител€т резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
  ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  –езерваци€та се счита за валидна, само ако е потвърдена от “уроператора в рамките на 48 часа. јко не бъде потвърден първоначално за€вени€т хотел, “уроператорът може да предложи на ѕотребител€ други възможности за настан€ване. ¬ случай, че ѕотребител€т не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатени€ депозит.


ќбщи услови€:

  ћедицинската застраховка по туристическите пакети е на «јƒ „јлианц Ѕългари€”. —ъгласно ќбщите услови€ по застраховката „ѕомощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, «астраховани€т лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с јсистанс компани€та " ќ–»— ЅЏЋ√ј–»я" ќќƒ на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информаци€ на български или английски език. ¬ случай, че «астраховани€т не изпълни това задължение и не уведоми јсистанс компани€та, като при това самосто€телно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при пред€в€ване на претенци€ към «астраховател€ след завръщането си в Ѕългари€, той му възстанов€ва разходи до 100 (сто) ≈вро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по услови€та на застраховката.
  ÷ените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резерваци€ по об€вените за всеки хотел срокове и услови€.
  ѕри настан€ването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
  ѕри настан€ване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
  —таи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има об€вено доплащане за такъв тип ста€.
  —таи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. “е са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територи€та на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка бан€ и различно обзавеждане.
  Ќастан€ването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в ден€ на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. ¬ ден€ на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Ѕро€т на хранени€та в хотелите съответства на бро€ на резервираните нощувки. ѕример: при резерваци€ за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същи€ брой об€ди и междинни хранени€ в случай, че хотелът работи на база изхранване All inclusive.
  “уроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престо€ в съответни€ хотел.
  ¬секи хотел определ€ индивидуално цените и услови€та за ползване на допълнителните услуги на територи€та на хотелски€ комплекс.
  “уроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не нос€т отговорност при неспазване на общите услови€ на застраховател€ от страна на потребител€.
   онцепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определ€т индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
  Ћица, пътуващи с един родител или без родители, представ€т освен международен паспорт, нотариално заверена деклараци€ от едини€ или от двамата родители  и акт за раждане, както и копие от него.
  ѕри несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представ€т освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


«астраховка ќтговорност на “уроператора

  “O има сключена застраховка "ќтговорност на “уроператора", с полица є 13160193100000005 / 20.06.2019 г. на «јƒ "јлианц Ѕългари€" - гр. —офи€, бул.  н€з јл. ƒондуков є59, ≈»  040638060, тел. +359 2 930 21 66.


Powered by Peakview.bg - B2B “уристически портал