Ю

€u8∞ї}ш<м/h2>

 урорти “урци€
јлани€, јнтали€ Ѕодрум »станбул  ушадасъ  емер, јнтали€ ћармарис —иде, јнтали€ Ѕелек, јнтали€ Ћара, јнтали€ ‘етие ƒидим јйвалък „ешме  ападоки€

 ападоки€ 2020 —амолетна програма от ¬арна със 7 нощувки - ѕочивка в  ападоки€, “урци€


 ападоки€ 2020
—амолетна програма от ¬арна със 7 нощувки

8 дни/ 7 нощи
—амолет

ѕочивка Кападокия 2020<br> Самолетна програма от Варна със 7 нощувки - <font color=green>ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.04.2020</font>

÷≈Ќ» — ¬ Ћё„≈Ќ» ќ“—“Џѕ » «ј –јЌЌ» «јѕ»—¬јЌ»я ƒќ 30.04.2020
цена: от 345.00 И

»«Ѕ≈–≈“≈ ’ќ“≈Ћ» «ј –≈«≈–¬ј÷»я ѕќ ѕ–ќ√–јћј“ј:

ѕочивка в HOTELS 3 / 4*
 ападоки€ / “урци€
цена от:
345 И»Ќ‘ќ–ћј÷»я «ј “”–»—“»„≈— »я ѕј ≈“

  ѕърви ден
  ѕолет от летище ¬арна. ѕристигане в јнтали€ и посрещане от екскурзовода. ќтпътуване за  он€ - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исл€ма“. Ѕезспорно най-известни€т дервиш е ћевл€на ƒжелаледин –уми - един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка.
  јнтали€-  он€ 295 км. , около 4 часа.

  ¬тори ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела. “уристическа програма с посещение мавзоле€ на ћевл€на; джами€та на големи€ събеседник и учител на ћевл€на – Ўемс от “ебриз (отвън); медресето  аратай – считано за един от големите университети в средновековна јнатоли€. ќтпътуване за  ападоки€. ѕопътна спирка в јксарай за об€д. ѕристигане в  ападоки€ и посещение на древни€ град  аймаклъ, открит през 1938 г., но об€вен като туристическа атракци€ през 1964 г. —пускайки се в дълбините му по тесни и наклонени тунели ще се докоснете до уникални древни съоражени€ - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещени€, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Ќастан€ване в хотела. ¬ечер€. ¬ 20:00 ч. по желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци в атракционно заведение яшар Ѕаба (срещу доп. заплащане). Ќощувка.
   он€ –  ападоки€ 250 км. , около 3 часа и 30 мин.

  “рети ден
  «а любителите на силните усещани€ рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестни€ лунен пейзаж на  ападоки€ с продължителност около 45 - 50 мин. «акуска в хотела. —ледва туристическа програма и разглеждане на долината ƒервент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създани€ на природата; местността „ѕашабаа“ известна още под името „долината на —имеон“ - см€та се, че на това м€сто —в. —имеон е водил отшелнически живот. ≈кскурзи€та продължава с посещение на долината на приказните комини «елве - вулканични форми оформени под въздействието на в€търа и водата, които ще ви върнат още веднъж в мистичността. ќтпътуване за центъра на ранното христи€нство - национални€т парк √ьореме. ќгромни€т манастирски комплекс впечатл€ва с из€щните си рисунки, съхранили се така €рки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и посто€нната температура в помещени€та. —вободно време за об€д в √ьореме. —ледва посещение на традиционното грънчарско ателие, където майстори с изкусни ръце ва€т всевъзможни съдове и фигури от глина. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

  „етвърти ден
  «акуска. ќтпътуване за живописното градче ёчхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в  ападоки€. Ќаричат това м€сто природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувани€. ѕопътно разглеждане на „долината на гълъбите“ и „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образовани€. —ледва посещение на град јванос наричан от хетите ¬енеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и зана€тите. ћаршрутът продължава с ћустафапаша – древен град,  наричан в миналото —инасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и  с множество лоз€, от които произвеждали чудесни вина. —вободно време в центъра на града, сред типичните къщи с из€щна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от попул€рните турски сериали.
  ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. «а да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителни€  ервансарай —арухан – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движени€ символизират вечни€ кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Ќощувка.

  ѕети ден

  «акуска. ќсвобождаване на хотела и отпътуване за јнтали€. ѕопътно посещение на —ултанхан – най-големи€ кервансарай по път€ на коприната. Ќастан€ване в хотел. ¬ечер€. Ќощувка.
   ападоки€ – јнтали€ 540 км. , около 7 часа.

  Ўести ден
  «акуска. ѕосещение на град јнтали€. ѕо време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, „асовниковата кула, площада на –епубликата, паметника на јтатюрк, както и емблематичната порта на јдриан. »нтерес представл€ва и един от символите на јнтали€ - минарето »вли, чи€то отличителна черта е липсата на джами€ до него. Ќай-при€тната част от екскурзи€та е посещението на впечатл€ващи€ водопад ƒюден. “ук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опи€н€ващи€ шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. ўе имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски издели€. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

  —едми ден
  «акуска. ѕо желани€ екскурзи€ до антични€ град в —иде и водопадите в ћанавгат (срещу доп. заплащане). ¬ миналото —иде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. √радът изжив€ва сво€ златен век през римски€ период. ¬ него е имало гол€ма јгора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. “ук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

  ќсми ден
  «акуска.  “рансфер до летището и полет за ¬арна.


ѕќЋ≈“Ќј »Ќ‘ќ–ћј÷»я

  «аминаване XQ5335 12:00 ¬арна - 13:00 јнтали€
  ¬ръщане       XQ5334 09:30 јнтали€ - 11:10 ¬арна
  јвиокомпани€: SUN EXPRESS
  јдрес на авиокомпани€та:Yenigol Mh.Nergiz Sok.є84, 07230 Muratpasa/Antalya/Turkey
  “ип самолет: Boeing 737


ѕакетните цени включват:

  • „артърен полет ¬арна – јнтали€ – ¬арна.
  • Ћетищни такси.
  • Ѕагаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
  • Tрансфер: летище - хотел / продължителност около 4,5 часа.
  • Tрансфер: хотел – летище / продължителност около 2 часа.
  • “ранспорт с комфортен автобус по съответни€ маршрут.
  • 1 нощувка със закуска и вечер€ в  он€ в хотел Ney Hotel 3*- www.hotelney.com или Baykara 3 * - www.baykarahotel.com
  • 3 нощувки със закуска и вечер€ в  ападоки€ в хотел  Tassaray 4*  - http://www.oteltassaray.com или Janet Hotel 3*  - https://janet-hotel-urgup.booked.net
  • 3 нощувки на база All inclusive в района на јнтали€ в хотел Hedef Resort 4* -  http://www.hedefresort.com
  • “уристическа програма в  он€ с екскурзовод на български език.
  • “уристическа програма в  ападоки€ с екскурзовод на български език.
  • ≈кскурзи€ до јнтали€ с разглеждане на основните забележителности.
  • ≈кскурзоводско обслужване в јнтали€,  он€ и  ападоки€ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
  • ћедицинска застраховка на «јƒ "јлианц Ѕългари€", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
  • »зпращане от представител на TA на летище ¬арна.
  • ¬сички пътни и магистрални такси.


ѕакетните цени не включват:

  •    ѕосещение на атракционно заведение яшарбаба в  ападоки€ с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) 25 евро на човек с включен транспорт.
  •    ѕосещение на  ервансарай - —арухан в  ападоки€ с танцуващи дервиши - 25 евро на човек с включен транспорт.
  •    ѕолет с балон над  ападоки€ с лицензирана местна компани€, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 250 евро.
  •    ќб€д по време на допълнителните екскурзии и в хотелите, които са със закуска и вечер€.
  •    ≈кскурзи€ до —иде и ћанавгат – 30 евро
  •    –азходи от личен характер и бакшиши.
  •    ¬ходните такси за посещаваните обекти.
  •    “акса гориво - начисл€ва се при пром€на на цените на горивата (виж забележката най- долу).
  •    ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
  •    ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
  •    «астраховка "ќтм€на на пътуване". —ключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. —тойността на застраховка "ќтм€на на пътуване" зависи от цената на закупени€ пакет, възрастта на туриста и срока за анулаци€.


÷ени на входните такси на музеите (заплащат се само в турски лири):

  •     репостта ёчхисар - 9 турски лири
  •    Ќационален парк √ьореме - 54 турски лири
  •    ƒолината «елве - 18 турски лири
  •    ƒревни€ град  аймаклъ - 42 турски лири
  •    √робницата на ћевл€на,  он€ – без входна такса
  •    ћедресето  аратай в  он€ – 7 турски лири
  •    јмфитеатъра в —иде – 36 турски лири
  •    ћузе€ в —иде – 18 турски лири

  ѕосочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно ¬ашето свободно време и интереси. јгенци€та не носи отговорност при пром€на на дадена входна такса. ¬сички входни такси се заплащат на м€сто.


”слови€ за записване и плащане при стандартни цени:

  •    50 % депозит от общата цена на туристически€ пакет - при записване.
  •    ƒоплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
  •    ѕлащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официални€ фиксинг на ЅЌЅ в ден€ на плащането.


”слови€ за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

  •    –анните записвани€, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резерваци€ и плащане, направени в рамките на об€вените за всеки хотел дати, срокове и услови€.


ћинимален брой участници за осъществ€ване на пътуването: 40 човека.ћинимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещени€ на туристическите обекти: 20 човека.

  •  ѕоследователността на екскурзиите об€вени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
  •   ƒопълнителните екскурзии се за€в€ват и заплащат на м€сто на представител€ на фирмата партньор.
  •  Ќе се препоръчва посещение на ёчхисар и  аймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно нал€гане, световъртеж, затруднени€ с опорно двигателни€ апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофоби€.
  • ≈кскурзи€та "ѕолет с балон над  ападоки€" се осъществ€ва от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществ€ва при сила на в€търа над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.


—рок за уведом€ване при недостатъчен брой записани туристи:

  а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност, по-гол€ма от 6 дни;
  б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност от два до 6 дни;
  в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристически€ пакет - в случай на пътувани€ с продължителност, по-малка от два дни.


Ќеобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт¬изов режим: н€ма изисквани€ за визи.“акса гориво:

  ѕоради посто€нно промен€щите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начисл€т т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. ¬ такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, об€снена по-долу, като т€ е дължима за всички резервации за полета, за които се начисл€ва, без значение кога са направени същите. јко има такова изменение, информаци€ за стойността му се об€в€ва 20 дни преди датата на съответни€ полет и информаци€та се предава на клиентите.  «аплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенци€та, в ко€то е направена резерваци€та /за записвани€ по-малко от 20 дни преди съответни€ полет важи същата об€вената горивна такса, ако има такава/. ÷ените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – ¬арна – 600 долара на тон, јнтали€ – 600 долара на тон. ‘ормулата за изчисл€ване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = Ќ≈“Ќј √ќ–»¬Ќј “ј —ј, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средни€ разход на гориво в тонове по летателна отсечка ¬арна – јнтали€, а X1, Y1 и Z1 представл€ват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка јнтали€ - ¬арна.


ћ€сто, дата и часове на отпътуване:

  •    ƒатите на отпътуване са об€вени в ценовите таблици за всеки хотел.
  •    ѕо време на пътуването с автобус се прав€т почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.
  •  “уроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата вол€.


ѕрава на потребителите

  •    ѕотребител€т има право да прехвърли сключени€ от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговар€ на всички изисквани€, приложими към сключени€ договор, само след като е отправил писмено предизвестие до “уроператора на адреса за кореспонденци€ със същи€ с писмо с обратна разписка, получено от “уроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристически€ пакет. Ћицето, което прехвърл€, и лицето, на което се прехвърл€ договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърл€нето. “уроператорът информира лицето, което прехвърл€ туристически€ пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърл€нето.
  •    ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  •    ѕотребител€т има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
  •    ѕри резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указани€ срок от 7 (седем) дни от датата на записване, ѕотребител€т резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
  •    ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  •    –езерваци€та се счита за валидна, само ако е потвърдена от “уроператора в рамките на 48 часа. јко не бъде потвърден първоначално за€вени€т хотел, “уроператорът може да предложи на ѕотребител€ други възможности за настан€ване. ¬ случай, че ѕотребител€т не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатени€ депозит.


ќбщи услови€

  •    ћедицинската застраховка по туристическите пакети е на «јƒ „јлианц Ѕългари€”. —ъгласно ќбщите услови€ по застраховката „ѕомощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, «астраховани€т лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с јсистанс компани€та " ќ–»— ЅЏЋ√ј–»я" ќќƒ на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информаци€ на български или английски език. ¬ случай, че «астраховани€т не изпълни това задължение и не уведоми јсистанс компани€та, като при това самосто€телно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при пред€в€ване на претенци€ към «астраховател€ след завръщането си в Ѕългари€, той му възстанов€ва разходи до 100 (сто) ≈вро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по услови€та на застраховката.
  •    ÷ените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резерваци€ по об€вените за всеки хотел срокове и услови€.
  •    ѕри настан€ването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
  •    ѕри настан€ване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
  •    —таи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има об€вено доплащане за такъв тип ста€.
  •    —таи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. “е са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територи€та на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка бан€ и различно обзавеждане.
  •    Ќастан€ването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в ден€ на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. ¬ ден€ на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Ѕро€т на хранени€та в хотелите съответства на бро€ на резервираните нощувки. ѕример: при резерваци€ за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същи€ брой об€ди и междинни хранени€ в случай, че хотелът работи на база изхранване All inclusive.
  •    “уроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престо€ в съответни€ хотел.
  •    ¬секи хотел определ€ индивидуално цените и услови€та за ползване на допълнителните услуги на територи€та на хотелски€ комплекс.
  •    “уроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не нос€т отговорност при неспазване на общите услови€ на застраховател€ от страна на потребител€.
  •     онцепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определ€т индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
  •    Ћица, пътуващи с един родител или без родители, представ€т освен международен паспорт, нотариално заверена деклараци€ от едини€ или от двамата родители  и акт за раждане, както и копие от него.
  •   ѕри несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представ€т освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


«астраховка ќтговорност на туроператора

  “O има сключена застраховка "ќтговорност на “уроператора", с полица є 13160193100000005 / 20.06.2019 г. на «јƒ "јлианц Ѕългари€" - гр. —офи€, бул.  н€з јл. ƒондуков є59, ≈»  040638060, тел. +359 2 930 21 66.

ѕриложение є5 - »нформаци€ за туристически€ пакет.


[ « назад ] [ нагоре ]

Powered by Peakview.bg - B2B “уристически портал