Ю

€u8∞ї}ш<м/h2>

 урорти “урци€
јлани€, јнтали€ Ѕодрум »станбул  ушадасъ  емер, јнтали€ ћармарис —иде, јнтали€ Ѕелек, јнтали€ Ћара, јнтали€ ‘етие ƒидим јйвалък „ешме  ападоки€

 ападоки€ 2019 —амолетна програма от —офи€ със 7 нощувки ¬ —вета на дервишите - ѕочивка в  ападоки€, “урци€


 ападоки€ 2019
—амолетна програма от —офи€ със 7 нощувки
¬ —вета на дервишите

8 дни/ 7 нощи
—амолет

ѕочивка Кападокия 2019<br> Самолетна програма от София със 7 нощувки<br> В Света на дервишите - <font color=green> ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ, ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА, ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 30.09.2019</font>

ѕ–ќћќ÷»ќЌјЋЌ» ÷≈Ќ», ƒќ »«„≈–ѕ¬јЌ≈ Ќј ћ≈—“ј“ј, «ј –≈«≈–¬ј÷»» Ќјѕ–ј¬≈Ќ» ƒќ 30.09.2019
цена: от 655.00 И

»«Ѕ≈–≈“≈ ’ќ“≈Ћ» «ј –≈«≈–¬ј÷»я ѕќ ѕ–ќ√–јћј“ј:

ѕочивка в HOTELS 5*
 ападоки€ / “урци€
цена от:
655 И»Ќ‘ќ–ћј÷»я «ј “”–»—“»„≈— »я ѕј ≈“

  ѕърви ден
  —реща на летище —офи€, терминал и полет в 13.00 ч. ѕристигане в јнтали€ в 14.45 ч. —ледва трансфер до  он€ -  градът на танцуващите дервиши. Ќастан€ване в хотел 5*. —вободно време и вечер€. Ќощувка.
  јнтали€-  он€ 293 км., около 4,5 часа с автобус.

  ¬тори ден

  «акуска. ¬ 09.00 ч. начало на програмата в  он€ с посещение на гроба на –уми, джами€та на —елим II и туристически€ център Ѕербероглу. —вободно време за об€д в старата част на града. —ледва разглеждане на символичната гробница на Ўамс и джами€та јладин, пред ко€то се е състо€ла съдбовната среща между Ўамс и –уми. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

  “рети ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и в 08.30 ч. отпътуване за  ападоки€. —ледва мистична разходка до древни€ град  аймаклъ. —пускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до древни изсечени в скалите църкви и манастири, каменни трапезарии, както и изумително запазени стенописи. ≈кскурзи€та продължава към живописното градче ёчхисар. Ќаричат това м€сто природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни природни образувани€. Ќастан€ване в хотел 5* в непосредствена близост до скалните образувани€, от където ще можете да съзерцавате от близо необикновените лунни пейзажи на  ападоки€ и да се пренесете мислено в миналото. ¬ечер€. ¬ 20.30 ч. по желание може да се включите във фолклорна вечер в попул€рното заведение яшарбаба. ¬ръщане в хотела. Ќощувка.
   он€ –  ападоки€ 236 км., около 4,5 часа с автобус.

  „етвърти  ден
  ƒнес ще имате възможност да се насладите на природните дадености на  ападоки€, но от високо. –ано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, ви предлагаме полет с балон над природните феномени на  ападоки€ с продължителност около 45 - 50 мин. ¬ 09.30 ч. започва туристическата програма в района по време, на ко€то ще посетим национални€ парк √ьореме и манастирски€ комплекс намиращ се в него, ще се разходим в долината ƒербент, наречена още розовата долина, в местността „ѕашабаа“ сред „комините на феите“, отраз€ващи хармони€та между природата и човечеството. ўе видим приказните комини «елве, оформените под въздействието на в€търа и водата. ¬ традиционно грънчарско ателие в градчето јванос, ще се запознаете с техниките на местните зана€ти, където майстори с изкусни ръце ва€т всевъзможни съдове и фигури от глина. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. «а да има вечерта подобаващ завършек в 21.00 ч. ви предлагаме посещение на автентичен  ервансарай от 13-ти век, където ще наблюдавате дервиши танцуващи „сема“, чиито движени€ символизират вечни€ кръговрат на живота. ¬ръщане в хотела. Ќощувка.

  ѕети ден
  «акуска. ќсвобождаване на хотела и в 09.00 ч. отпътуване за јнтали€. ѕристигане в јнтали€ и настан€ване в хотел 5* в Ѕелек. —вободно време. ¬ечер€. Ќощувка.
   ападоки€ – јнтали€ 513 км., около 7,5 часа с автобус.

  Ўести ден
  «акуска. —лед об€д посещение на град јнтали€. ѕо време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, „асовниковата кула, площада на –епубликата, паметника на јтатюрк, както и емблематичната порта на јдриан. »нтерес представл€ва и един от символите на јнтали€ - минарето »вли, чи€то отличителна черта е липсата на джами€ до него. Ќай-при€тната част от екскурзи€та е посещението на впечатл€ващи€ водопад ƒюден. “ук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опи€н€ващи€ шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. ўе имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски издели€. ¬ечер€. Ќощувка.

  —едми ден
  —лед закуска - екскурзи€ до антични€ град в —иде. ¬ миналото градът е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. √радът изжив€ва сво€ златен век през римски€ период. ¬ него е имало гол€ма јгора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. “ук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. ¬ръщане в хотела и об€д. —вободно време за плаж и развлечени€. ¬ечер€. Ќощувка.

  ќсми ден
  «акуска. —вободно време. ќсвобождаване на хотела и трансфер до летището. ѕолет за —офи€ в 15.45 ч.


ѕќЋ≈“Ќј »Ќ‘ќ–ћј÷»я

  ѕќЋ≈“Ќј »Ќ‘ќ–ћј÷»я
  «аминаване VBB3003                 13:00 —офи€ – 14:45 јнтали€
  ¬ръщане VBB3004                       15:45 Aнтали€ – 17:15 —офи€
  јвиокомпани€:                              ALK Airlines
  јдрес на авиокомпани€та:       гр. —офи€ 1574 бул. Ўипченски проход є63
  “ип самолет:                                   MD -82

  *¬ъзможна е пром€на в полетното разписание от страна на авиокомпани€та.


ѕакетните цени включват:

  •    „артърен полет —офи€ – јнтали€ – —офи€
  •    Ћетищни такси
  •    Ѕагаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
  •    Tрансфер: летище - хотел / продължителност около 4,5 часа.
  •    Tрансфер: хотел – летище / продължителност около 1 час.
  •    “акса сигурност – SECURITY TAX.
  •    “ранспорт с комфортен автобус по съответни€ маршрут.
  •   2 нощувки със закуски и вечери в  он€ в хотел DEDEMAN KONYA HOTEL & CONVENTION CENTER 5* www.dedeman.com.
  •  2 нощувки със закуски и вечери в  ападоки€ в бутиков хотел YUSUF YIGITOGLU KONAGI www.yusufyk.com.
  •   3 нощувки на база ол инклузив в района на јнтали€ в хотел SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA 5* www.sensitivepremium.com .
  •    ћедицинска застраховка на «јƒ "јлианц Ѕългари€", покритие 5000 евро (за лица до 65 г).
  •    ѕосещение на атракционно заведение яшарбаба в  ападоки€ с богата музикална програма и напитки и с включен транспорт.
  •    ѕосещение на автентичен  ервансарай в  ападоки€ с танцуващи дервиши с включен транспорт.
  •  “уристическа програма в  ападоки€ с включени входни такси и посещение на ѕодземни€ град  аймаклъ,  репостта ёчхисар, Ќационален парк √ьореме, ƒолината «елве.
  •    “уристическа програма в  он€ с включени входни такси и посещение на √робницата на ћевл€на.
  •    ≈кскурзи€ до антични€ град в —иде.
  •    ≈кскурзи€ до јнтали€ с посещение на магазини за кожени и бижутерски издели€.
  •  ≈кскурзоводско обслужване в јнтали€,  он€ и  ападоки€ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
  •    »зпращане от представител на TA на летище —офи€.
  •    ¬сички пътни и магистрални такси.


ѕакетните цени не включват:

  •    “акса гориво - начисл€ва се при пром€на на цените на горивата (виж забележката най- долу).
  •    ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
  •    ћед. застраховка на «јƒ „јлианц Ѕългар舓, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
  •    «астраховка "ќтм€на на пътуване". —ключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. —тойността на застраховка "ќтм€на на пътуване" зависи от цената на закупени€ пакет, възрастта на туриста и срока за анулаци€.
  •    ƒопълнителни екскурзии и посещени€ на туристически и др. обекти.
  •    ѕолет с балон над  ападоки€ с лицензирана местна компани€, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 180 евро.
  •    ќб€д по време на допълнителните екскурзии и в хотелите, които са със закуска и вечер€.
  •    ƒоплащане за единична ста€ – 240 евро.
  •    –азходи от личен характер и бакшиши.


ќписание на хотелите по програмата:

  •    DEDEMAN KONYA HOTEL & CONVENTION CENTER 5* - ’отелът е разположен в непосредствена близост до най-големи€ търговски център в града. “ой разполага с ресторант, бар на покрива, външен плувен басейн, скуош корт, фитнес, —ѕј център и безплатен Wi-Fi (на територи€та на хотела). ¬с€ка от модерно обзаведените стаи е оборудвана с климатик, телевизор, телефон, сейф, минибар, бан€ с душ/вана, сешоар, сет за чай и кафе.
  •    YUSUF YIGITOGLU KONAGI – ’отелът е разположен в местността ёнак – истори€та му започва със сливането за 3 къщи, изсечени от скала още през 19-ти век. ¬с€ка ста€ е уникално обзаведена и разполага с телевизор, телефон, сейф, минибар, бан€ с душ/вана, сешоар, сет за чай и кафе.
  •    SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA 5* - ’отелът е разположен в района на Ѕелек, јнтали€, на 400 м. от собствен п€съчен плаж. –азполага с основен ресторант, 3 а-ла-карт ресторанта, 3 бара, открит и закрит басейн, сладкарница, дискотека и безплатен Wi-Fi (на лоби). ¬сички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, сейф, бан€ с душ, сешоар, минибар, сет за чай и кафе.


”слови€ за записване и плащане при стандартни цени:

  •    50 % депозит от общата цена на туристически€ пакет - при записване.
  •    ƒоплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
  •    ѕлащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официални€ фиксинг на ЅЌЅ в ден€ на плащането.


”слови€ за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

  •    –анните записвани€, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резерваци€ и плащане, направени в рамките на об€вените за всеки хотел дати, срокове и услови€.


ћинимален брой участници за осъществ€ване на пътуването: 30 човека.ћинимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещени€ на туристическите обекти: 14 човека.

  •    ѕоследователността на екскурзиите об€вени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
  •    ƒопълнителните екскурзии се за€в€ват и заплащат на м€сто на представител€ на фирмата партньор.
  •    Ќе се препоръчва посещение на ёчхисар и  аймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно нал€гане, световъртеж, затруднени€ с опорно двигателни€ апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофоби€.
  •    ≈кскурзи€та "ѕолет с балон над  ападоки€" се осъществ€ва от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществ€ва при сила на в€търа над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.


Ќеобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.¬изов режим: н€ма изисквани€ за визи.“акса гориво:

  ѕоради посто€нно промен€щите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начисл€т т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. ¬ такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, об€снена по-долу, като т€ е дължима за всички резервации за полета, за които се начисл€ва, без значение кога са направени същите. јко има такова изменение, информаци€ за стойността му се об€в€ва 20 дни преди датата на съответни€ полет и информаци€та се предава на клиентите.  «аплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенци€та, в ко€то е направена резерваци€та /за записвани€ по-малко от 20 дни преди съответни€ полет важи същата об€вената горивна такса, ако има такава/. ÷ените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – —офи€ – 600 долара на тон, јнтали€ – 600 долара на тон. ‘ормулата за изчисл€ване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = Ќ≈“Ќј √ќ–»¬Ќј “ј —ј, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средни€ разход на гориво в тонове по летателна отсечка —офи€ – јнтали€, а X1, Y1 и Z1 представл€ват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка јнтали€ - —офи€.


ћ€сто, дата и часове на отпътуване:

  •    ƒатите на отпътуване са об€вени в ценовите таблици за всеки хотел.
  •    ѕо време на пътуването с автобус се прав€т почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.
  •  “уроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата вол€.


ѕрава на потребителите:

  •    ѕотребител€т има право да прехвърли сключени€ от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговар€ на всички изисквани€, приложими към сключени€ договор, само след като е отправил писмено предизвестие до “уроператора на адреса за кореспонденци€ със същи€ с писмо с обратна разписка, получено от “уроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристически€ пакет. Ћицето, което прехвърл€, и лицето, на което се прехвърл€ договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърл€нето. “уроператорът информира лицето, което прехвърл€ туристически€ пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърл€нето.
  •    ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  •    ѕотребител€т има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
  •    ѕри резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указани€ срок от 7 (седем) дни от датата на записване, ѕотребител€т резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
  •    ѕри резерваци€ с включени отстъпки за ранно записване ѕотребител€т има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до “уроператора по реда и услови€та на ал. 4. ѕри неспазване на посочени€ срок, съответно след изтичане на същи€,  см€ната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребител€, съгласно валидните в момента на см€ната цени и услови€.
  •    –езерваци€та се счита за валидна, само ако е потвърдена от “уроператора в рамките на 48 часа. јко не бъде потвърден първоначално за€вени€т хотел, “уроператорът може да предложи на ѕотребител€ други възможности за настан€ване. ¬ случай, че ѕотребител€т не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатени€ депозит.


ќбщи услови€:

  •    ћедицинската застраховка по туристическите пакети е на «јƒ „јлианц Ѕългари€”. —ъгласно ќбщите услови€ по застраховката „ѕомощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, «астраховани€т лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с јсистанс компани€та " ќ–»— ЅЏЋ√ј–»я" ќќƒ на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информаци€ на български или английски език. ¬ случай, че «астраховани€т не изпълни това задължение и не уведоми јсистанс компани€та, като при това самосто€телно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при пред€в€ване на претенци€ към «астраховател€ след завръщането си в Ѕългари€, той му възстанов€ва разходи до 100 (сто) ≈вро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по услови€та на застраховката.
  •    ÷ените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резерваци€ по об€вените за всеки хотел срокове и услови€.
  •    ѕри настан€ването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
  •    ѕри настан€ване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
  •    —таи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има об€вено доплащане за такъв тип ста€.
  •    —таи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. “е са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територи€та на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка бан€ и различно обзавеждане.
  •    Ќастан€ването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в ден€ на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. ¬ ден€ на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Ѕро€т на хранени€та в хотелите съответства на бро€ на резервираните нощувки. ѕример: при резерваци€ за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същи€ брой об€ди и междинни хранени€ в случай, че хотелът работи на база изхранване All inclusive.
  •    “уроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престо€ в съответни€ хотел.
  •    ¬секи хотел определ€ индивидуално цените и услови€та за ползване на допълнителните услуги на територи€та на хотелски€ комплекс.
  •    “уроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не нос€т отговорност при неспазване на общите услови€ на застраховател€ от страна на потребител€.
  •     онцепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определ€т индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
  •    Ћица, пътуващи с един родител или без родители, представ€т освен международен паспорт, нотариално заверена деклараци€ от едини€ или от двамата родители  и акт за раждане, както и копие от него.
  •    ѕри несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представ€т освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


«астраховка ќтговорност на “уроператора

  “O има сключена застраховка "ќтговорност на “уроператора", с полица є 13160193100000005 / 20.06.2019 г. на «јƒ "јлианц Ѕългари€" - гр. —офи€, бул.  н€з јл. ƒондуков є59, ≈»  040638060, тел. +359 2 930 21 66.

ѕриложение є5 - »нформаци€ за туристически€ пакет.


[ « назад ] [ нагоре ]

Powered by Peakview.bg - B2B “уристически портал